Hydrofober/Gevel impregneren

Hydrofoberen, ook wel impregneren genoemd, is het aanbrengen van een vloeibaar, waterafstotend middel op de gevel of het dak van uw huis of bedrijfspand. Dit waterafstotend middel verspreidt zich over uw gevel of dak en dringt er ook in door. Na het impregneren is alles beschermd tegen vocht en vuil.

Waarom is het impregneren van uw gevel nodig?

Het kan zijn dat u bijvoorbeeld last heeft van schimmel en vocht in uw huis of kantoorpand. De oorzaak hiervan ligt niet altijd binnen, maar zelfs veel vaker buiten. Door veroudering worden de gevels poreuzer en kunnen ze vocht door beginnen laten. Dit kan verholpen worden door uw gevels te impregneren. 

Na het impregneren van uw gevel en dak, zijn deze beter bestand tegen alle weersinvloeden. Bovendien verbetert hydrofoberen het uitzicht van uw gebouw en hier kunt u lang van genieten: het impregneren zorgt ook voor een vertraagde groei van mos, algen en schimmel. Dit zijn alle voordelen van hydrofoberen op een rij:

  • Uw gevel of dak wordt vuil- en waterafstotend.
  • Ook schade door vorst wordt voorkomen.
  • Hydrofoberen zorgt ervoor dat vocht niet naar binnen kan, maar laat waterdamp wel naar buiten. Hierdoor wordt het binnenklimaat van uw gebouw veel aangenamer.
  • Door dit verbeterde klimaat gaan ook uw energiekosten omlaag.
  • Algen-, schimmel- en mosgroei worden geremd.
  • Het werkt brandvertragend.

 

Krijgt de gevel een andere kleur van hydrofoberen?

Nee, dat is niet het geval. Het impregneermiddel dat wij gebruiken is namelijk kleurloos. 

Aandachtspunten bij gevel impregnatie

Een gevel impregneren geeft heel veel voordelen. Maar houd wel rekening met het volgende:

  • Hydrofoberen kan niet bij een muur die last heeft van optrekkend vocht.
  • Een gevel moet schoon en in goede staat zijn om te kunnen impregneren.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wilt u meer informatie over het impregneren van uw gevel of dak? Neem dan contact met ons op. Wij maken ook graag een vrijblijvende offerte voor u. Binnen twee dagen krijgt u een reactie van ons.