Houtrotherstel

Kasius Schilders is specialist in houtrotherstel en houtreparatie. Houtrot is een aantasting van het hout, die wordt veroorzaakt door schimmels. Deze schimmelvorming ontstaat door langdurige vochtigheid. Houtrot is te herkennen aan de roetbruine kleur en de zachtheid van het hout.

Kasius Schilders rekent af met houtrot. Wij sporen de zwakke plekken op en herstellen de ondergrond met twee componenten epoxy houtreparatiemiddel voor het beste en meest duurzame resultaat.

Rotte kozijnen

Schimmels in het hout worden het snelst actief op plekken die worden blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Houtrot komt daarom vaak voor in houten kozijnen of ander geveltimmerwerk dat wordt blootgesteld aan regen en wind, mechanische schade en vervuiling.

Voorkom houtrot door goed onderhoud

Door slecht onderhoud of slordig schilderwerk kunnen openstaande verbindingen of scheuren in het verfsysteem en het kitwerk ontstaan. Hierdoor kan vocht binnendringen waardoor schimmels het hout kunnen aantasten. Daarom is professioneel buitenschilderwerk en onderhoud hiervan zo belangrijk.

Regelmatig laten controleren

Houtrot is niet altijd van buitenaf zichtbaar. Daarom is het belangrijk om uw geveltimmerwerk regelmatig te laten nakijken op aantastingen. Wij letten hierbij op aantasting van het verfsysteem, beginnende scheurvorming en de conditie van het hout. Door uw geveltimmerwerk regelmatig te laten controleren, bent u er op tijd bij en kan aangetast hout zo snel mogelijk behandeld worden om verdere schade te voorkomen.

Klein timmerwerk

Ook voor klein timmerwerk in en om uw woning of bedrijfspand bent u bij Kasius Schilders aan het juiste adres. U kunt ons bijvoorbeeld inschakelen voor het maken van kozijnen en dorpels en het doen van kleine aanpassingen in huis.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U krijgt altijd binnen twee werkdagen reactie.


Bestanden